" دانلود تحقیق-پروژه و پایان نامه | ۱-۷ – تعاریف نظری و عملیاتی مفاهیم و متغیرهای پژوهش – پایان نامه های کارشناسی ارشد " |
“
راهنمای تشخیصی و اماری اختلالات روانی(DSM-5)اختلالات وسواس،بدریخت انگاری بدن،احتکار، وسواس کندن مو،و وسواس کندن پوست را باهم دریک طبقه مطرح کردهاست این کار نتیجه پژوهش های بیست ساله ای است، که اشاره به آن دارند که این اختلالات از لحاظ مبانی نورولوژیکی و پاسخدهی به درمان اشتراکات فراوانی با هم دارند.با انجام پژوهش درمورد عوامل شناختی و فراشناختی مرتبط با این اختلالات و شناسایی مؤلفه های شناختی و فراشناختی بین آن ها می توان مدل های شناختی و فراشناختی با تأکید برنقایص شناختی و فراشناختی مشترک برای تبیین ماهیت این اختلالات طراحی نمود . ازین لحاظ می توان گفت این تحقیق در مرتبه اول از اهمیت نظری و بنیادی برخوردار میباشد.(انجمن روانپزشکی امریکا،۲۰۱۳).
از طرف دیگر اگر ابعاد شناختی و فراشناختی مشترک مربوط به این اختلالات مرتبط با وسواس آشکارشوند، می توان از این اشتراک شناختی در طراحی مداخلات برای بهبود افراد دارای این اختلال ها یاری جست. بنابرین تحقیق حاضر اهمیت بالینی و مداخله ای خود را نشان میدهد و نتایج چنین تحقیقاتی کاربردهای بالینی جدیدی را خواهد گشود.
۱-۴- اهداف پژوهش:
۱-تعیین درصد افرادی که نشانه های وسواس را گزارش میکنند
۲-تعیین درصد افرادی که نشانه های بدریخت انگاری بدن را نشان میدهند
۳-تعیین درصد افرادی که نشانه های احتکار را نشان میدهند
۴-تعین ابعاد شناختی مرتبط با نشانه های وسواس،بدریخت انگاری بدن واحتکار
۵-تعین باورهای فراشناختی مرتبط با نشانه های وسواس،بدریخت انگاری بدن واحتکار
۶ -تعیین نشانه های وسواسی، شناخت ها و فراشناخت هایی که نشانه های بدریخت انگاری بدن را پیشبینی میکند
۷-تعیین نشانه های وسواسی، شناخت ها و فراشناخت هایی که نشانه های احتکار را پیشبینی میکند
۱-۵- سؤال پژوهش:
۱-چند درصد از افراد نمونه بدریخت انگاری بدن واحتکار را گزارش میکنند؟
۱-۶- فرضیه های پژوهش:
۱-بین نشانه های بدریخت انگاری بدن و ابعاد نشانه های وسواسی رابطه وجود دارد
۲-بین نشانه های بدریخت انگاری بدن و باورهای وسواسی رابطه وجود دارد
۳-بین نشانه های بدریخت انگاری بدن وعدم تحمل بلاتکلیفی رابطه وجود دارد
۴-بین نشانه های بدریخت انگاری بدن و باورهای فراشناختی رابطه وجود دارد
۵-بین نشانه های احتکار و ابعاد نشانه های وسواسی رابطه وجود دارد
۶-بین نشانه های احتکار و باورهای وسواسی رابطه وجود دارد
۷-بین نشانه های احتکار و عدم تحمل بلاتکلیفی رابطه وجود دارد
۸-بین نشانه های احتکار و باورهای فراشناختی رابطه وجود دارد
۹- نشانه های وسواسی، شناخت ها و فراشناخت ها نشانه های بدریخت انگاری بدن را پیشبینی میکند
۱۰- نشانه های وسواسی، شناخت ها و فراشناخت ها نشانه های احتکار را پیشبینی میکند
۱-۷ – تعاریف نظری و عملیاتی مفاهیم و متغیرهای پژوهش
۱-۸- نشانه های وسواسی- جبری
OCD با وجود وسواس های فکری و یا وسواس های عملی مشخص می شود. وسواس های فکری افکار، امیال، یا تصورات عود کننده و مداوم هستند که به صورت مزاحم و ناخواسته تجربه میشوند. در حالی که وسواس های عملی رفتارها یا اعمال ذهنی مکرر هستندکه فرد احساس میکند در پاسخ به وسواس فکری یا بر طبق مقرراتی که باید با قاطعیت اجرا شوند، وادار به انجام دادن آن ها می شود. برخی دیگر از وسواس های فکری- عملی با اشتغال های ذهنی و رفتارها یا اعمال ذهنی مکرر در پاسخ به این اشتغال های ذهنی، مشخص میشوند( انجمن روانپزشکی آمریکا، ۲۰۱۳).
در این پژوهش نشانه های وسواسی-جبری توست مقیاس ابعاد وسواس فکری-عملی که یک شاخص ۲۰سوالی منطبق با DSM-5 میباشد که شدت چهار بعد علائم OCD را که به صورت علمی تأیید شده است را ارزیابی می کند: آلودگی، مسئولیت برای آسیب و اشتباهات، تقارن و نظم و ترتیب، و افکار غیر قابل قبول (ماتکس-کلز[۲۲] و همکاران، ۲۰۰۵؛ مکی[۲۳] و همکاران، ۲۰۰۴؛ انجمن روانپزشکی آمریکا، ۲۰۱۳-۲۰۱۲) سنجیده می شود.
۱-۹ – اختلال بدریخت انگاری بدن
اختلال بدریخت انگاری بدن با اشتغال ذهنی به یک یا چند نقص یا عیب خیالی در ظاهر بدن که برای دیگران قابل مشاهده نیستند یا جزئی به نظر میرسند، و با رفتارهای تکراری(مثل وارسی کردن در آینه، آرایش بیش از حد، پوست کنی، یا اطمینان خواهی) یا اعمال ذهنی( مثل مقایسه کردن ظاهر خویش با ظاهر دیگران) در پاسخ به نگرانی های ظاهر مشخص میشوند. این اختلال با نشانه های شناختی مانند نقایص یا عیب های خیالی در ظاهر جسمانی مشخص می شود. اشتغال ذهنی به ظاهر با نگرانی هایی در رابطه با چاق بودن یا وزن بدن در افراد مبتلا به اختلال خوردن بهتر توجیه نمی شوند. بدریخت انگاری عضله نوعی اختلال بدریخت انگاری بدن است که با اعتقاد به اینکه هیکل فرد خیلی کوچک یا به قدر کافی عضلانی نیست مشخص می شود(انجمن روانپزشکی آمریکا، ۲۰۱۳).
“
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-09-08] [ 09:04:00 ب.ظ ]
|